Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

MHP İl Başkanı Atıcı: 12 Eylül 1980 öncesine mi dönüyoruz?”

MHP İl Başkanı Atıcı:   12 Eylül 1980 öncesine mi dönüyoruz?”

MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, Milli Eğitimde devam eden atamaların hukuk ve vicdana uygun olup olmadığını Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a sordu.

MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, Milli Eğitimde devam eden atamaların hukuk ve vicdana uygun olup olmadığını Balıkesir Valisi Ahmet Turhan’a sordu.
Atıcı, ‘Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik’ sonrası başlayan müdürlük atamalarının eski günlerdeki haksızlıkları hatırlattığını ifade etti.
Okul müdürlüğü gibi devleti temsil eden, önemli bir görevin, sorumluluğunu taşıyabilmek için kanun ve yönetmeliklerdeki şartların yerine getirmesi zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Atıcı “Bu şartlar belirli kurallara bağlıdır. Belli bir süre memuriyeti olacak, sicili uygun olacak, ayrıca sınava girip yeterli not almak gerekmektedir. Şu anda görevden alınan bütün müdürler bu aşamalardan geçerek müdür olmuşlardır. Ancak bütün müdürler bir gecede görevlerinden alınmış ve başarılı oldukları halde puana ulaşamadıkları iddia edilerek adeta kıyıma uğramışlardır. Yoksa yandaş sendikaya üye olan kişilerin atamaları yapılmak mı isteniyor? Ben yaptım oldu örneğiyle hareket edilmiştir. Kişilerin başarılı hizmetleri ve aldığı ödüllerin hiçbir önemi olmadığı uygulamalardan anlaşılmıştır” dedi.
Bu zihniyetle bu ülkenin yönetilemeyeceğini kaydeden Atıcı, “Bu tarz davranışlar ancak geri kalmış ülkelerde uygulanır. Medeni ülkelerde toplam kalite yöntemi çerçevesinde krıter sistemleri kullanılır ve kişinin aldığı puanlar çerçevesinde o makama ataması yapılır. Bizde ise tam tersi bir haksızlıklar yapılarak hakkı olmayan insanların belli bir sendikaya üye diyerek kollanması kul hakkına girer. Hem hukuka hem de vicdanlara uymayan bu uygulamalardan dolayı, kul hakkı taşıyan bu yöneticilerin hem öbür dünyada hem de yarın kanun önünde hesap vereceklerini unutmadan uygulamalarını gözden geçirmelerini tavsiye ederiz. Hakları alınmış bu insanların veballerini üzerinde taşıyan bu görevliler uygulamalarını bırakmalıdırlar. Bu uygulama 12 Eylül 1980 uygulamalarından farkı olmayan ve Cumhuriyet tarihinde bu müdürlük atamaları eski günlerdeki haksızlıkları hatırlatır oldu. Sayın Valim bu atamalar vicdan ve hukuka uygun mudur?”



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı